Comunitatea academică a Universității de Vest din Timișoara (UVT) anunță stabilirea unui parteneriat educațional de anvergură, în premieră pentru mediul universitar timișorean.
Astăzi, la UVT a avut loc întâlnirea delegației Bosch Global Business Services și cea reprezentând conducerea UVT, în cadrul căreia a fost semnat acordul acestui parteneriat educațional de lung parcurs, orientat către programele de studii și dezvoltarea competențelor studenților pentru utilizarea soluțiilor din sfera digitalizării și a proceselor de Inteligență Artificială.
Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Parteneriatul strategic pe care îl deschidem alături de Bosch Global Business Services presupune un plan de cooperare extinsă în dezvoltarea programelor de studii orientate către digitalizare și procese de Inteligență Artificială, pe care îl vom concretiza alături de Centrul de business și tehnologie Bosch din Timișoara, urmând ca aportul Bosch să fie unul semnificativ, prin resursele valoroase pe care le deține și a competențelor sale globale. Le mulțumim noilor noștri parteneri, o organizație orientată către cercetare și dezvoltare, situată în topul celor mai inovatoare companii la scară internațională.”
La întâlnirea desfășurată astăzi la sediul UVT, în care a fost semnat acordul de parteneriat, au participat delegații reprezentative pentru cele două instituții. Din partea Bosch Global Business Services au participat domnii Frank Scheidemantel și Ștefan Duss, vicepreședinți la nivel global și european ai Bosch Global Business Services, domnii Michael Denner și Martin Gladigow, din partea managementului operațional al centrului local Bosch Global Business Services Timișoara, alături de mai mulți manageri cu responsabilități pentru aria de dezvoltare și inovare din cadrul companiei.
Universitatea de Vest din Timișoara a fost reprezentată de prof.univ.dr. Cosmin Enache, prorector responsabil cu strategia financiară, digitalizarea și dezvoltare organizațională, lect.univ.dr. Alexandru Popa, prorector responsabil cu legislația, conformitate, patrimoniul UVT, relația cu Senatul UVT și comunitatea Alumni UVT, conf.univ.dr. Claudiu Boțoc, decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, conf.univ.dr. Cosmin Bonchiș, decan al Facultății de Matematică și Informatică, dar și mai mulți universitari cu experiență în domeniul dezvoltării programelor de educație din sfera digitalizării și a proceselor de Inteligență Artificială.
Frank Scheidemantel, vicepreședinte Bosch Global Business Services, a subliniat în cadrul întâlnirii de astăzi: „Companiile care inovează, așa cum este și grupul Bosch, își dezvoltă viziunea și își cultivă resursele de competențe prin parteneriate academice. Avem astfel de relații cu mediul universitar în mai multe locații din Europa, iar prin Centrul de business și tehnologie Bosch din Timișoara am ales să deschidem acest format al cooperării de termen lung cu UVT, cea mai importantă universitate din regiunea de vest a României, în care standardele de pregătire ale viitorilor absolvenți sunt de înalt nivel. În momentul de față, integrăm peste 50 de studenți anual în progame precum internship, mentorat, working student și stagii de practică. Am găsit la UVT multă deschidere pentru desfășurarea proiectelor colaborative, ceea ce ne oferă perspective excelente pentru viitor.”
Cei doi parteneri, Bosch Global Business Services și UVT, vor colabora și vor participa la dezvoltarea unui parcurs educațional comun, în beneficiul studenților UVT, printr-o serie de proiecte și programe specializate. Obiectivele acestui parteneriat strategic, cărora li se va acorda prioritate, fac referire la organizarea programelor de studii inovative prin utilizarea metodelor educaționale aplicative de tip traininguri și workshopuri, integrate programelor prin seminarii și prin elaborarea de studii de caz, respectiv la dezvoltarea cercetării științifice și a transferului tehnologic. De asemenea, partenerii au agreat să colaboreze pentru implementarea unor proiecte educaționale cu deschidere pentru elevi și studenți, printre care se află școlile de vară, amenajarea și dotarea unor spații de co-work sau a unor spații educaționale.
Nu în ultimul rând, UVT și Bosch Global Business Services au în vedere să stabilească cadrului operaţional ce le va permite studenţilor Universității de Vest din Timișoara să efectueze stagiile de practică și internship la locaţia partenerului sau în regim online, precum și informarea acestora cu privire la ofertele de muncă ale partenerului.