Studenţi şi cadre didactice de la Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi (USV) vor susţine, în acest weekend, prelegeri pe teme de educaţie culinară, alimentaţie sănătoasă şi sustenabilă, în cadrul unui festival gastronomic organizat la Pojorâta, judeţul Suceava.
„(…) Cunoştinţele de nutriţie şi dietetică, cele de tehnologie alimentară ale studenţilor noştri pot oferi o perspectivă complexă şi completă asupra educaţiei alimentare, acoperind aspecte relevante, de la nutriţie şi sănătate la gastronomie şi sustenabilitate”, a explicat conf. univ. dr. Marius Mihai Ciobanu, coordonatorul Departamentului de Tehnologii Alimentare al Facultăţii de Agricultură USV Iaşi, citat de Agerpres. Organizatorii vor oferi participanţilor preparate din bucătăria tradiţională obţinute după reţete şi ingrediente locale. (O.N.)