Comisia de Etică a Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a anunțat, luni seara, că nu a identificat probe incontestabile care să poată demonstra, în mod indubitabil, vinovăția profesorului Marius Pieleanu și a decis încheierea procedurilor în acest caz.
‘În urma unei evaluări riguroase a tuturor sesizărilor primite, Comisia de Etică a SNSPA nu a identificat probe incontestabile care să poată demonstra, în mod indubitabil, vinovăția domnului Marius Pieleanu. Având în vedere că acuzațiile nu au putut fi confirmate, Comisia de Etică a dispus încheierea procedurilor aferente acestui caz. Prin probe incontestabile, Comisia de Etică are în vedere existența unor martori, dovezi audio-video sau alte mijloace de probă, care, prin coroborare cu mărturiile directe ale petentelor, să înfrângă prezumpția de nevinovăție a persoanei acuzate’, se arată într-un comunicat al SNSPA, transmis AGERPRES.
Conform sursei citate, Comisia de Etică își rezervă dreptul de a reevalua cazul în eventualitatea apariției de noi probe relevante.
Comunicatul precizează că hotărârea Comisiei de Etică poate fi contestată la Comisia Națională de Etică a Managementului Universitar, conform art. 13 din Ordinul nr. 6869/ 2024 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și funcționarea comisiilor de etică universitară, transpus și în Regulamentul Comisiei de Etică a SNSPA la art. 14, respectiv la instanța de contencios administrativ. Hotărârea Comisiei de Etică va fi publicată pe website-ul snspa.ro imediat ce sunt finalizate toate procedurile interne.
‘În continuare, SNSPA rămâne dedicată menținerii unui mediu academic bazat pe transparență, responsabilitate și respect reciproc, urmând cu strictețe principiile fundamentale ale eticii academice și aplicând în mod constant cadrul legislativ în vigoare. Instituția se angajează să asigure un climat educațional în care toate persoanele implicate, fie că sunt cadre didactice, studenți sau personal administrativ, să fie tratate cu demnitate și să își poată exercita drepturile și îndatoririle într-un cadru de integritate și echitate’, afirmă sursa citată.
Profesorul Marius Pieleanu a fost implicat anul trecut într-un scandal, presa relatând că foste studente l-ar fi acuzat de hărțuire sexuală.
În luna august, SNSPA informa că fuseseră depuse la Comisia de etică a instituției de învățământ superior zece sesizări cu privire la profesorul Alfred Bulai și două scrisori adresate de cadre didactice care solicitau autosesizarea în legătură cu profesorul Marius Pieleanu, ‘în baza informațiilor apărute în spațiul public’. AGERPRES/(AS – redactor: Roberto Stan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat
exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de
dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice
modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă,
în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea
ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing – [email protected].