Centrul Europe Direct Vaslui, în parteneriat cu Școala Gimnazială ‘Alexandra Nechita’ Vaslui, a organizat Conferința ‘Amprenta Digitală + Informare + Media/Educație Media = Stare de Bine’, care marchează finalizarea unui proiect de educație media pentru elevi.
Scopul proiectului a fost dezvoltarea de competențe media necesare adaptării elevilor la lumea interconectată de astăzi, competențe care reprezintă un set de abilități, cunoștințe și atitudini care permit elevilor să acceseze, să analizeze, să evalueze și să creeze conținuturi media.
‘Este un eveniment extrem de important care înseamnă finalizarea a nouă activități derulate pe parcursul anului în școli și care se subscriu dorinței noastre de a sprijin copiii în a înțelege mai bine media, în a dezvolta competențe care să-i ajute să înțeleagă, să acceseze, dar și să creeze conținut media. Activitatea face parte din planul de comunicare al Centrului Europe Direct, punct de informare al Uniunii Europene în județul Vaslui și a cărui structură gazdă este Consiliul Județean. Preocuparea centrului pentru a dezvolta capacitatea de înțelegere a acestui mediu atât de dinamic și atât de periculos atunci când nu-l înțelegi reprezentat de media ne-a făcut ca atât în 2023, cât și în 2024 să începem formarea cu profesori din județul Vaslui și cu bibliotecari, care împreună cu reprezentanți ai Consiliului Național al Audiovizualului și Mediawise Society, organizație care se ocupă cu promovarea educației pentru media, să continue cu aceste tipuri de activități și pentru elevi’, a menționat consilierul din cadrul CJ Vaslui Cristina Vasiliu.
Vicepreședintele Consiliului Județean Costel Zară i-a îndemnat pe elevi să aibă ‘un parteneriat solid’ cu dascălii și părinții lor.
‘Trăim într-o epocă în care între informare și manipulare e o linie foarte subțire. Dascălii, părinții lucrează îndeaproape prin asemenea activități pentru ca să fiți oameni foarte consolidați din punct de vedere educațional, să trecem de abordarea superficială când poate un titlu ne influențează și nu mai citim conținutul. Să vă aplecați spre lectură, iar împreună sigur putem să depășim momentele de manipulare pe care le putem întâlni de-a lungul vieții, atât în componenta educațională, cât și în componenta profesională. Important este să aveți încredere în voi, să vă alocați timp și resurse pentru educație, să aveți un parteneriat solid cu dascălii și părinții voștri’, a transmis el.
La eveniment au participat, alături de autorități locale, reprezentanți ai Bibliotecii Județene ‘Nicolae Milescu Spătarul’, ai Inspectoratului Școlar Județean și ai Consiliului Național al Audiovizualului, elevi de la nouă școli din județ și în format online reprezentanți a patru unități de învățământ din Turda, Târgu Jiu, Târgu Mureș și Galați. AGERPRES /(A – redactor: Loredana Ciobanu, editor: Antonia Niță, editor online: Simona Aruştei)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat
exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de
dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice
modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă,
în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea
ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing – [email protected].