Gabriel Țaga a detaliat, vineri, contextul în care a ales să-și dea demisia din funcția de director al Colegiului Național „Mihai Viteazul” Ploiești. Acesta a spus că avea bănuiala că va fi destituit și că nu a vrut ca imaginea școlii să fie afectată. Țaga acuză că totul ar fi pornit de la reclamații înaintate de doi colegi de-ai săi care, potrivit acestuia, s-ar confrunta cu probleme grave.
„De câteva luni, mai precis de la începutul acestui an şcolar, în urma unor reclamaţii făcute de doi colegi, am fost supus mai multor controale care în loc să se ocupe strict de obiectul acestor reclamaţii, fără să respecte tematica controlului, s-au extins, au durat nepermis de mult. Am fost supus în timpul acestor controale unui abuz pe care l-am reclamat, pe 1 aprilie, Direcţiei Corp Control din cadrul Ministerului Educaţiei. În 15 zile am primit un răspuns hilar în care se arăta că ei s-au consultat chiar cu cei pe care eu îi reclamam şi că aceştia susţin că nu este adevărat ceea ce spun. Concluzia Direcţiei Corp Control şi a încă trei persoane care au semnat răspunsul a fost că «faptele pe care ni le semnalaţi nu se confirmă». După acest răspuns, mi-am dat seama că singura mea cale va fi în instanţă, însă am aşteptat raportul Corpului de Control. Acesta a venit acum câteva zile şi probabil îl voi contesta în justiţie pentru că este plin de neadevăruri şi este făcut de cineva care avea deja calitatea de reclamat şi nu mai putea fi obiectiv. În aceste condiţii am decis să îmi dau demisia”, a declarat, vineri, Gabriel Ţaga, pentru News.ro.
Potrivit acesuia, verificările făcute la liceu nu au avut la bază sesizări ale elevilor ori ale părinţilor, ci reclamaţii depuse un profesor de religie, care nu mai predă în această şcoală după ce i s-a retras dreptul de a preda de către Biserica Ortodoxă Română şi alt profesor care este cercetat disciplinar de Consiliul de Administraţie şi pe numele căruia există „plângeri multiple” din partea părinţilor. Gabriel Ţaga a subliniat că profesorul de religie „nu mai are dreptul de a preda, a fost detaşat în altă instituţie, pe altă specialitate”, iar profesorul cercetat disciplinar care a depus reclamaţie la minister „nu mai poate să facă activităţi cu elevii, fiind vorba de violenţă gravă faţă de elevi”, se arată în declarațiile citate de News.ro.
Acesta a spus că avea bănuiala că va fi eliberat din funcție și a preferat să-și dea demisia pentru ca imaginea colegiului să nu fie afectată.
„Nu mai pot să continui să observ cum un director numit prin concurs este supus la astfel de hărţuieli în speranţa că îşi va da demisia sau cu scopul de a fi destituit. Fiindcă aveam suspiciunea că voi fi destituit, am preferat să îmi dau demisia şi am făcut-o pe data de 21 mai, la orele 23:40, trimiţând demisia prin e-mail către Inspectoratul Şcolar. Pe de o parte, cei doi colegi mă acuză pe mine de hărţuire, iar pe de altă parte, raportul Corpului de Control al Ministerului Educaţiei susţine că nu am luat măsuri disciplinare faţă de cei doi colegi. Este un joc pe care numai Kafka l-ar înţelege, dacă ar fi printre noi”, a mai afirmat acesta.
În cursul zilei de vineri, ISJ Prahova a transmis precizări cu privire la situația de la CNMV Ploiești.
În același timp, o petiție on-line de susținere a lui gabriel Țaga a strâns, în mai puțin de 24 de ore, peste 1100 de semnături, multe dintre ele însoțite de mesaje de susținere pentru directorul demisionar al CNMV Ploiești.
Sursa foto: deprahova.ro