
Nicușor Dan, președintele ales al României, a afirmat că reforma în educație se va afla pe lista priorităților sale, imediat după finalizarea procesului de formare a guvernului și rezolvarea situației legate de deficitul bugetar.
Nicușor Dan anunță o reformă în educație
După ce a demisionat din fruntea Primăriei Capitalei, Nicușor Dan și-a conturat planul pentru următoarea perioadă. Președintele ales a declarat că își dorește o schimbare în educație, însă detaliile vor fi puse la punct după formarea guvernului și clarificarea situației legate de deficitul bugetar.
„Imediat ce terminăm problema cu formarea guvernului și cu deficitul”, a spus el.
Nicușor Dan a salutat raportul întocmit de actualul ministru al Educației, menționând că acesta evidențiază principalele probleme ale sistemul educațional.
De ce-l ține în brațe pe ministrul Daniel David?
Cu puțin timp înainte de cursa finală a alegerilor prezidențiale, Nicușor Dan a declarat că are încredere în viziunea lui Daniel David. La rândul său, ministrul Educației a vorbit despre o reformă în educație.

Daniel David. Sursa: Inquam photo/ Octav Ganea
„Eu am încredere în Daniel David, să ştiţi. Este o persoană care are o anvergură intelectuală, este o persoană care a studiat foarte mult pedagogia, cunoaşte sisteme diferite din lume, din Europa, a spus că va veni în această vară cu un proiect de reformă pentru învăţământul românesc. Aştept acest proiect de reformă şi bineînţeles că e nevoie pentru educaţie şi de bani şi de suport politic”, spunea el.
Nicușor Dan, despre problemele sistemului educațional
În timpul campaniei, Nicușor Dan a afirmat că sistemul educaţional din România ar merita o notă de 5 sau 6. El a subliniat că principala deficienţă este diferenţa semnificativă dintre calitatea învăţământului din mediul rural şi cel din marile oraşe.
Mai mult, el a susținut că Daniel David ar trebui să rămână în fruntea Ministerului Educației.
„Între 5 şi 6, aş spune. Eu sunt cineva care născut în 1969, într-o zonă semi-rurală a României, am avut condiţiile pentru a ajunge să străbat toate etapele de formare profesională şi, din păcate, lucrul ăsta nu se mai întâmplă azi. Deci probabil că principala problemă a educației din România este diferența foarte mare de calitate între mediul rural și urban mic și, bineînțeles cu excepții și marile orașe și aici este România, adică lucrul pe care noi trebuie să-l facem”, a mai spus președintele ales.