Galați: Universitatea ‘Dunărea de Jos’ reprezintă România la competiția internațională ECOTROPHELIA 2025, cu FoodCell

8 octombrie 2025

Universitatea ‘Dunărea de Jos’ din Galați reprezintă România la faza finală a competiției ECOTROPHELIA EUROPE 2025, care se desfășoară în perioada 7-8 octombrie 2025, la ANUGA, cel mai mare târg comercial din lume dedicat industriei alimentare și băuturilor, organizat în Germania, informează universitatea din Galați.

România concurează alături de echipe din alte 17 țări europene, pentru una dintre cele trei medalii ale competiției destinate inovării alimentare sustenabile.

Echipa gălățeană este formată din studenți și cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor (SIA), Facultatea de Inginerie (FI) și Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), iar produsul cu care participă poartă numele ‘FoodCell’ – o gustare inovatoare, bogată în proteine, realizată din cereale, lapte/brânză, sub forma unor biscuiți crocanți și a unui sos cremos.

‘FoodCell este conceput pentru iubitorii de natură, sportivii și persoanele active, având la bază ingrediente naturale, nutritive și sustenabile, obținute din surse locale. Produsul reflectă principiile economiei circulare, cu un impact minim asupra mediului și o amprentă redusă de apă și energie. Ingrediente precum zara rezultată din procesul de obținere a untului, proteinele din zer și făina de hrișcă sunt reintegrate ingenios în procesul de fabricație, oferind o formulă unică de recuperare rapidă după efort, bogată în aminoacizi esențiali, antioxidanți, fosfolipide și electroliți’, informează ECOTROPHELIA EUROPE.

Produsul este fără gluten, poate fi păstrat în siguranță la temperatura ambiantă timp de trei luni și este disponibil în varianta ușor picantă, îmbogățită cu vitamina D. Ambalajul realizat din biopolimer reutilizabil completează conceptul ‘food for adventure’, asigurând prospețimea produsului.

‘FoodCell este mai mult decât o gustare – este o experiență alimentară inovatoare, care combină știința, sustenabilitatea și plăcerea gustului. Fie că este consumat în timpul drumețiilor, al antrenamentelor sau în pauzele de relaxare, produsul oferă energie și echilibru nutritiv’, au transmis reprezentanții echipei gălățene.

Competiția ECOTROPHELIA EUROPE este organizată de EEIG ECOTROPHELIA, consorțiu care reunește principalele organizații alimentare europene, între care ANIA (Franța), FIAB (Spania), FEVIA (Belgia), SEVT (Grecia) și FoodDrinkEurope, sub egida EIT Food. AGERPRES/ (AS – redactor: Ecaterina Ignat, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)

Source link

Certificări
Datele cu caracter personal sunt protejate și în siguranță.
ISO/IEC 27001:2018
Sistem de management al securității informației
ISO/IEC 27701:2021
Sistem de management al confidențialității informațiilor
Contact
Ne puteți contacta oricând pentru detalii.
Rețele sociale
Ne puteți găsi și pe rețelele sociale.
Certificări
Datele cu caracter personal sunt protejate și în siguranță.
ISO/IEC 27001:2018
Sistem de management al securității informației
ISO/IEC 27701:2021
Sistem de management al confidențialității informațiilor
Contact
Ne puteți contacta oricând pentru detalii.
Rețele sociale
Ne puteți găsi și pe rețelele sociale.