Patru profesori din România, între care doi din județul Buzău, oferă lecții de pregătire online gratuite copiilor din toată țara la Limba și literatura română și matematică, în perspectiva examenului de Evaluare Națională din luna iunie.
În anul precedent, Cătălin Zaman, profesor de Limba și literatura română și director al Școlii Gimnaziale ‘Învățător Nicolae Ispas’ din localitatea buzoiană Clondiru, a oferit elevilor interesați, în mod gratuit, meditații online cu scopul de a-i pregăti pentru Evaluarea Națională. În acest an, proiectul a fost dezvoltat în sensul în care a reușit organizarea unei echipe formată din Mihaela Zaman, profesoară de matematică în Buzău, Cătălina Popa, profesoară de Limba și literatura română în Galați și Liliana Olărașu, profesoară de matematică în Iași. Cele patru cadre didactice organizează sesiuni de pregătire săptămânale, elevii din toată țară putând să se înscrie în orice moment.
‘Anul acesta programul s-a îmbunătățit în sensul în care suntem o echipă acum, sunt doi profesori care se ocupă de Matematică și doi de Limba și literatura română, încercăm să acoperim nevoile elevilor prin cât mai multe ședințe de pregătire. Vor fi două ședințe de pregătire săptămânal, urmând ca în ultima săptămână să intensificăm ritmul acestora și să avem și sesiuni de lucru tip ‘întrebare-răspuns’, astfel încât să îi pregătim cât mai bine pentru Evaluarea Națională. Lecțiile sunt gratuite, elevii care doresc să se înscrie pot lua legătura cu unul dintre profesorii care coordonează lecțiile sau îmi pot scrie pe pagina mea de Facebook ‘Proful de la țară’ sub care am început anul trecut aceste pregătiri sau pe WhatsApp, au numărul meu de telefon acolo pe pagină’, a declarat, pentru AGERPRES, profesorul Cătălin Zaman.
Până la acest moment s-au înscris la cursurile de pregătire online aproximativ 180 de elevi, inclusiv copii care au înregistrat rezultate remarcabile la Simularea națională.
‘Sunt 177 de copii înscriși până la momentul acesta și cererile s-au intensificat din momentul în care am început pregătirea. O lecție durează între 90-120 de minute, încercăm să acoperim toată materia până la Evaluare. Elevii care s-au înscris sunt din toată țara, lecțiile își propun să fie de un nivel mediu astfel încât să fie pentru toți copiii dar avem și elevi foarte buni care intră la lecții, chiar săptămânile trecute mi-a scris o fată din Brașov, întrebându-mă dacă o pot primi deoarece a luat 9,65 la Simularea națională dar crede că oricând este loc de mai bine. Programul de anul trecut a fost un succes, o atenționare asupra faptului că există copii mulți care au nevoie de ajutor. Este vorba despre un program de sprijin, de învățare, în preajma examenelor o parte dintre copii sunt mai emotivi, alți își doresc să obțină și mai mult decât au obținut până atunci, iar noi venim în jurul lor când au nevoie. Pentru pregătirea unui examen este bine să lucrezi suplimentar iar noi asta facem, aducem gramul acela de pregătire suplimentară de care copiii au nevoie’, a mai precizat profesorul de Limba și literatura română.
În anul precedent la cursurile gratuite au participat aproximativ 300 de elevi din România. Cătălin Zaman a fost onorat în anul 2021 cu distincția Merito pentru recunoașterea excelenței în educație, după ce peste jumătate din elevii săi au obținut medii peste nota 9 la examenul de Evaluare Națională. AGERPRES/(A-redactor: Florin Zafiu, editor: Karina Olteanu, editor online: Anda Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat
exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de
dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice
modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă,
în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea
ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing – [email protected].