

Într-o discuție în direct pe canalul Tv american CBS News după anunțarea numelui noului Papa, unul dintre invitați a scos la iveală un detaliu semnificativ: John Allen, editor al portalului catolic american Crux, a adus în actualitate un episod de la o masă la restaurant împreună cu actualul papă, pe atunci cardinalul Robert Prevost.
La un moment dat, spune el, am observat că mănâncă fiecare bucățică din fiecare farfurie care îi era servită: „Știți, Domnule Cardinal, e obligatoriu să mâncați absolut tot din farfurie”, i-a spus el. „E lipsă de educație să nu mănânci tot ce ți se pune în farfurie”, a răspus acesta, potrivit ziaristului american. Ceea ce în traducere putem defini ca un comportament alimentar virtuos și împotriva risipei alimentare, notează g4food.ro.
Unii dintre noi am fost educați în același spirit, de a nu lăsa nimic în farfurie. Mai nou, însă, există un curent de gândire care spune că atunci când ești la restaurant la mese mai mult sau mai puțin oficiale nu e elegant să mănânci tot din farfurie. Iar obiceiul numit doggy bag de a cere să fie împachetat și luat acasă ceea ce rămâne nu mai are foarte mulți adepți.
Un newsletter catolic american, pillarcatholic.com, povestește despre preoții care frecventau familia sa, atrași de mâncare pe care o prepara mama actualului Papa. „Când Robert Francis Prevost creștea în Chicago, în anii ’60, un flux constant de preoți trecea prin casa familiei sale. Aceștia erau atrași de preparatele irezistibile gătite de mama sa, Mildred Martínez, de origine spaniolă”, scrie publicația.