Ministrul Educației, Daniel David, a spus că „uneori mi se pare că nu înțelegem bine ecosistemul în educație, triada cheie: profesori-elevi-părinți”. „Nu înseamnă că toți putem face orice, că părinții vin dau note, nu înseamnă că elevii își dau note și se apucă să facă subiecte”, a spus Daniel David la Conferința Educațională V.R.E.M, care a avut loc la Târgu Jiu.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

– articolul continuă mai jos –

Ministrul Educației a spus că „părintele este și el un contribuitor la actul de educație pentru copiii lui, trebuie să-i dai acest rol, să-l asculți, să-i spui de ce faci o anumită materie, de ce descentralizezi anumite lucruri într-un anumit fel. Asta nu înseamnă că el ia decizia. Decizia de cele mai multe ori rămâne în zona profesorilor”.

Daniel David a mai spus că „dacă nu știi să-i asculți pe ceilalți, ceilalți n-o să-ți respecte decizia. Și va fi un conflict mereu între acești actori. (…) Decizia tot la profesor și la școală ajunge, dar poate să ajungă fără scandaluri, fără contestări și fără lucruri care ne strică și calitatea vieții și funcționarea bună la școală”.

De altfel, ministrul Educației a subliniat importanța implicării tuturor celor trei actori din sistemul de educație: „elevii trebuie să fie co-creatori ai propriei educații”.