Miruna și Bianca sunt două copile care învață la Școala Gimnazială Strejnicu și care au demonstrat, încă o dată, că adolescenții din mediul rural pot face oricând performanță. Fetele, eleve în clasa a V-a, respectiv a VIII-a, s-au întors acasă cu medalii de aur, obținute la faza națională a olimpiadelor de religie și geografie. Bianca a reușit să obțină și punctajul maxim la Naționala de geografie, unde s-au calificat 353 de elevi din toată țara.
Claudia Ivanciu și Cătălin Negoiu sunt unii dintre acei dascăli de la sate care „fabrică” olimpici. Cu dedicare față de meseria pe care și-au ales-o și drag de elevi, cei doi profesori nu încetează nicio secundă să creadă că nu doar instituțiile de învățământ de renume din orașe scot performeri, ci și micile școli de la țară.
Visul Biancăi este să devină profesor de geografie
Bianca Zapciu este adolescenta de doar 15 ani, care, după 8 ani petrecuți la Școala Gimnazială din Strejnicu, a luat premiul I la etapa națională a olimpiadei de geografie, desfășurată la Arad și premiul special ,,Nicolae Lazăr”, care se acordă pentru obținerea punctajului maxim (100p) la proba teoretică.
„Bianca a intrat în lumea geografiei încă din clasa a 5-a când a obținut la Concursul Național
Din clasa a VII-a, ambiția și determinarea pentru studiul geografiei au ajutat-o să obțină cele mai multe distincții: premiul I la concursul național
Premiul I pe țară și cel mai mare punctaj pentru adolescenta din Strejnicu
Clasa a VIII-a avea să-i aducă Biancăi cele mai mari realizări în studiul Geografiei, intrând definitiv în lumea geografilor prin rezultatele obținute: Premiul I la concursul național „La Școala cu Ceas”, Premiul I la etapa județeană a olimpiadei de geografie, premiul I la etapa națională a olimpiadei de geografie, desfășurată la Arad și premiul special „Nicolae Lazăr”, acordat pentru obținerea punctajului maxim la proba teoretică.
„A fost o competiție grea, plină de emoții, la care au participat copii foarte bine pregătiți, iar lupta a fost foarte strânsă. Visul meu este de a deveni profesoară de geografie și de a transmite mai departe pasiunea pentru geografie și altor elevi, așa cum a făcut-o și profesoara mea, Claudia Ivanciu, cea care mi-a insuflat pasiunea pentru această disciplină”, ne-a mărturisit Bianca.
Aur și pentru Miruna la Naționala de religie
Colega ei mai mică, Miruna Poamă, elevă în clasa a V-a, a luat și ea tot Aurul la faza națională a olimpiadei de religie. Prin talent, perseverență și o reală pasiune pentru studiu, fetița ademonstrat că excelența se cultivă prin muncă și dedicare.
„Miruna este un copil cu o sensibilitate deosebită și o maturitate spirituală rar întâlnită la vârsta ei. Încă de la primele ore de religie, s-a remarcat prin interesul autentic față de învățăturile biblice, dar și prin felul în care trăiește credința, nu doar o învață. Participarea ei la Olimpiada Națională de Religie a venit ca un pas firesc – o continuare a trăirilor din familie, unde tatăl ei, pastor, are un rol esențial în formarea ei spirituală.
Rezultatul, premiul I, confirmă nu doar munca și seriozitatea ei, ci și harul cu care a fost înzestrată. Ca profesor îndrumător, am avut bucuria să însoțesc un suflet luminat, dornic de cunoaștere, dar mai ales dornic să trăiască frumos și curat, în spiritul învățăturii creștine”, a precizat și profesorul de la clasă al Mirunei, Cătălin Negoiu.