Un număr de 67.793 de elevi au luat note mai mari sau egale cu 5 (66,84%) la proba de Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat, care a avut loc în perioada 24 – 27 martie, potrivit unei centralizări a Ministerul Educației și Cercetării.
Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de minister, în procesul de evaluare au fost implicați 14.580 de profesori evaluatori, dintre care: pentru Limba română – 4.166, Limba maternă – 262, Matematică/Istorie – 4.624, Disciplina la alegere – 5.528.
”În cadrul celor 1.318 centre de examen (licee), scanarea și încărcarea lucrărilor pe platforma informatică au fost asigurate de peste 14.000 de profesori asistenți. Platforma a funcționat în parametri optimi pe întreaga durată a desfășurării proceselor”, afirmă sursa citată.
La Limba și literatura maternă au fost evaluate 5.554 lucrări, dintre acestea 4.582 fiind notate cu note mai mari sau egale cu 5 (82,5%).
La disciplina obligatorie a profilului, numărul lucrărilor evaluate a fost de 99.958, dintre acestea 63.250 lucrări fiind notate cu note mai mari sau egale cu 5 (63,28%).
La proba la alegere a profilului și specializării au fost evaluate 98.347 iar note mai mari sau egale cu 5 au obținut 68.313 dintre acestea ceea ce reprezintă 69,46%.
”Rezultatele înregistrate la probele scrise ale simulării examenului național de bacalaureat 2025 au fost transmise inspectoratelor școlare județene/ISMB. La momentul transmiterii acestei informări, rezultatele sunt în curs de a fi transmise de la nivelul inspectoratelor școlare către fiecare unitate de învățământ sub forma cataloagelor cu notele finale. Dat fiind numărul mare de discipline/tipuri de subiecte, borderourile asociate fiecărei evaluări vor fi transmise în cursul acestei zile de către Ministerul Educației și Cercetării inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București, urmând a fi distribuite de către inspectorate către fiecare unitate de învățământ cel târziu până la sfârșitul acestei săptămâni”, se arată în comunicat.
Ministerul precizează că având în vedere generalizarea evaluării digitalizate pentru simularea probelor scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, lucrările scrise ale elevilor se află în unitățile de învățământ în care elevii au susținut probele.
Totodată, profesorii care predau disciplinele la care s-au susținut probele simulării au acces la lucrările elevilor din clasele în care susțin cursuri, precum și la borderourile de evaluare corespunzătoare. Conducerile unităților de învățământ vor pune la dispoziția cadrelor didactice borderourile de evaluare transmise de la nivelul Ministerului Educației și Cercetării prin inspectoratele școlare, pentru a fi folosite în procesul de vizualizare a lucrărilor de către candidați.
Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare. AGERPRES/(AS – redactor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Gabriela Badea)
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat
exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de
dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice
modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă,
în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea
ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing – [email protected].