Ideile „crețe” ale administrației Fritz au produs deja stres pentru elevii din două licee timișorene, care se tem de relocare. Este vorba de Colegiul Național „Ana Aslan” și Coelgiul Tehnic de Vest (fostul liceu de cosntrucții), care au incertitudinea viitorului.
Deși ar trebui să se bucure de renovarea din PNRR, Colegiul Național „Ana Aslan” are o mare neliniște că va fi mutat din sediul său dintotdeauna, pentru a face loc claselor de la Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, căci administrația nu s-a înțeles cu Regionala de Poștă pentru a prelua clădirea fostului liceu de profil, desființat de ani buni, în condițile în care Pedagogicul devine anual cu un cadru legislativ al flotantelor ce duce la aglomerație la școlile bune. ”Aslanul”, colegiu inițial sanitar ce acum are și clase de Matematică-Informatică și postliceală, ar urma să fie mutat la Colegiul ttehnic de Vest, în Iosefin, clpdire renovată în ultimii ani. Cu aceste idei ale administrației USR, firește, în școli există zvonistică și stres.
Primăria a avut o disucșei cu Aura Danielescu, inspectoarea școlară generală. ”În cursul zilei de vineri, în calitate de inspector școlar general, am participat la o întâlnire cu viceprimarul Municipiului Timișoara, organizată la sediul Primăriei. Subiectul principal al discuției a vizat intenția autorității locale de a reorganiza și eficientiza spațiile de învățământ, astfel încât sălile de clasă și laboratoarele să fie folosite la capacitate maximă. Un punct important al întâlnirii a fost posibila relocare a Colegiului «Ana Aslan» în spațiul actual al Colegiului Tehnic de Vest (CTV), unitate de învățământ cu profil tehnologic, care școlarizează în mare parte elevi proveniți din mediul rural. Pe durata discuțiilor s-au avansat variante de relocare temporară a Colegiului Tehnic de Vest, în perioada amenajării noului spațiu pentru Colegiul «Ana Aslan», declară Danielescu.
Ea lasă să se înțeleagă că nu orice idee a primăriei ar trebui să fie a priori bună. ”Cu toate acestea, până în prezent nu s-a luat nicio hotărâre oficială privind relocarea Colegiului Tehnic de Vest. Inspectoratul Școlar Județean Timiș nu a primit, așa cum a solicitat, o notificare oficială în care să fie precizate clar destinația și modul de utilizare a spațiului nou amenajat. Reiterăm că principala noastră preocupare o reprezintă calitatea actului educațional, protejarea intereselor elevilor și cadrelor didactice. Deși suntem conștienți de necesitatea optimizării rețelei de unități de învățământ, ne vom exprima o poziție oficială doar în momentul în care vom avea certitudinea că propunerile autorităților locale sunt: viabile din punct de vedere educațional; fezabile din punct de vedere logistic și financiar; nu generează riscuri privind creșterea abandonului școlar, în special pentru elevii navetiști”, a mai transmis Danielescu.
Inspectoratul vorbește de două propuneri, însă spune că nu sunt oficiale și așteaptă tocmai ceva scris. De asemenea, instituția asigură părinții că nu se vor face mutări care să aducă neajunsiri elevilor. ”Menționăm că au fost lansate două propuneri din partea autorităților locale, însă, atâta vreme cât aceste soluții nu sunt transpuse clar în documente oficiale și transmise Inspectoratului Școlar Județean Timiș, nu vom adopta o poziție oficială. IȘJ Timiș dorește să îi asigure pe părinți, elevi și cadre didactice că nu va sprijini nicio măsură care nu este fezabilă și care ar putea periclita în vreun fel interesul elevilor și calitatea procesului de învățământ”, a mai informat Danielesuc.