Elevii cu cerințe educaționale speciale (CES) au nevoi aparte, iar cadrele didactice care lucrează cu astfel de elevi trebuie să cunoască strategii și metode potrivite de stimulare în procesul de predare- învățare-evaluare diferențiată.
Pentru a aduce noile strategii în această direcție mai aproape de cei care au nevoie de ele, sâmbătă, 5 aprilie, Școala Gimnazială Specială Târgoviște a organizat ediția a VI-a a Simpozionului Național „Experiențe europene și inovație în învățământul special și special integrat”, eveniment la care au participat 254 de persoane (124 din Dâmbovița – participare directă și 130 din țară – participare online) care activează în învățământul special și special integrat din România.
Simpozionul a constituit o oportunitate pentru cadrele didactice și personalul auxiliar de a beneficia de un real schimb de experiență în vederea îmbunătățirii performanțelor profesionale necesare în activitatea de recuperare a elevilor cu CES.
„Prin diseminarea metodelor și tehnicilor specifice învățământului special și special integrat, a mijloacelor de învățământ adaptate, a planurilor de intervenție personalizate bazate pe tehnici moderne, a proiectelor didactice inovatoare, participanții au avut ocazia să afle noi tehnici, metode de stimulare și valorizare a potențialului fiecărui copil cu cerințe educative speciale. Acest lucru va conduce desigur la creșterea calității actului educațional și calitatea serviciilor oferite, pentru incluziunea și integrarea elevilor cu cerințe educative speciale”, a precizat prof. Magdalena Mariana Stoica, directorul Școlii Gimnaziale Speciale Târgoviște.
Instituția de învățământ a avut ca parteneri Consiliul Județean Dâmbovița, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița, Casa Corpului Didactic Dâmbovița, Universitatea ”Valahia” Târgoviște – Facultatea de Teologie Ortodoxă și Științele Educației, Departamentul de Științele Educației, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Dâmbovița.