Unul dintre primele programe ale Fundației Noi Orizonturi a fost IMPACT*-ul, un model de educație non-formală dezvoltat în anul 2002, care folosește ca metodologie învățarea prin experiență și învățarea prin serviciul în folosul comunității (Service-Learning). În prezent există peste 8000 de cluburi IMPACT în peste 30 de țări. Iar în România sunt active 90 de cluburi în comunități rurale sau urbane din 27 de județe. Și anul acesta deschidem încă 20 de cluburi IMPACT, iar astăzi îți spunem mai multe despre primele zece. Apelul de înscriere este deschis până pe 28 martie, ora 12!
Cele 10 cluburi IMPACT vor prinde viață în județele Iași, Cluj și Hunedoara în cadrul proiectului EMEL**, iar focusul lor va fi promovarea sănătății mintale a copiilor și adolescenților. Ne propunem ca împreună să creștem conștientizarea asupra sănătății mintale a copiilor, să promovăm strategii preventive în școli prin implicarea activă a elevilor în proiecte service-learning, să încurajăm relații armonioase între copii, părinți, școală și comunitate și să stimulăm implicarea comunităților în sprijinirea sănătății mintale a celor mici și a adolescenților.
* Programul IMPACT este susținut prin protocolul de colaborare nr. 1399/.02.12.2024 între Fundația Noi Orizonturi și Ministerul Educației. Scopul protocolului de colaborare este organizarea și implementarea tuturor activităților programului propus de fundație în parteneriat cu Ministerul Educației.
** Cluburile sunt deschise în cadrul proiectului „Engaged Minds, Empowered Lives: Cultivating Child Mental Health Awareness Through Civic Engagement and Service Learning” (EMEL), finanțat de Uniunea Europeană prin linia de finanțare CERV-2024-Child, perioada de implementare: 1.01.2025- 31.12.2026.