Infrastructura educațională a Școlii Gimnaziale Politehnica, dezvoltată printr-un proiect de aproape patru milioane de lei
Infrastructura educațională a Școlii Gimnaziale Politehnica a fost dezvoltată printr-un proiect de aproape patru milioane de lei finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Potrivit unui comunicat al Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București transmis marți, în cadrul proiectului s-au atins următoarele obiective: dotarea laboratorului informatic cu echipamente de ultimă generație și modernizarea a 11 săli de clasă preuniversitare cu echipamente din domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor; dotarea a 11 săli de clasă preuniversitare, trei laboratoare (fizică, chimie, biologie), două cabinete (școlar și psihopedagogic) și unei săli de sport, toate cu mobilier adaptat vârstei și nevoilor elevilor.
Prin îndeplinirea obiectivelor acestui proiect, cei 258 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Politehnica, dar și cele 34 de cadre didactice direct implicate în activitatea educațională au acces la o infrastructură de învățământ modernă, constând în spații educaționale performante din punct de vedere digital. Acestea sunt dotate cu table interactive, videoproiectoare, laptopuri, multifuncționale laser și alte echipamente tehnologice, care vor facilita procesul educațional și vor încuraja ‘învățarea activă și colaborativă’. În plus, calitatea și siguranța sporită a mediilor de învățare este corelată cu nevoile prezente și viitoare ale generațiilor tinere.
Valoarea totală a proiectului, implementat în perioada 26 iulie 2023 – 31 martie 2025, inclusiv finanțarea, este de 3.857.567,62 de lei, din care suma nerambursabilă este 980.861,07 de lei, iar cea cofinanțată de 2.876.706,55 de lei. AGERPRES/(AS – redactor: Iulia Carciog, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)
Afisari: 7
Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat
exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de
dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice
modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Informaţiile transmise pe www.agerpres.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislaţia aplicabilă,
în limita a 500 de semne. Detalii în secţiunea Condiţii de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea
ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactaţi Direcţia Marketing – [email protected].