- Biblioteca Școlară Virtuală a fost lansată la șase ani după ce finanțarea europeană și națională a fost accesată.
- 46 de milioane de euro au intrat într-un rezervor uriaș de informații.
- Platforma conține peste 3.700 de lecții, pentru 11 materii de gimnaziu.
A doua zi după ce secretarul de stat Sorin Ion a anunțat în conferință de presă că va trimite școlilor instrucțiunile de înregistrare și acces în platforma EDULIB, vineri, școlile au primit un document cu aceste instrucțiuni. Numeroase școli au semnalat dificultăți majore în accesarea acesteia, în special în ceea ce privește recuperarea parolei și procesul de autentificare, aspecte care contravin instrucțiunilor furnizate de Ministerul Educației și Cercetării.
Edupedu.ro susține că în cel puțin 50 de cazuri, datele de acces furnizate nu sunt recunoscute de sistem, iar procedura de recuperare a parolei, detaliată în ghidul oficial, nu funcționează corespunzător. Aceste disfuncționalități au fost raportate de numeroase cadre didactice și unități de învățământ pe adresa redacției, în comentarii sau telefonic, spunând că se confruntă cu imposibilitatea de a utiliza resursele disponibile pe platformă.
Biblioteca Școlară Virtuală a fost lansată la șase ani după ce finanțarea europeană și națională a fost accesată. 46 de milioane de euro au intrat într-un rezervor uriaș de informații. Platforma conține peste 3.700 de lecții, pentru 11 materii de gimnaziu. Cele mai multe sunt pentru română și matematică, discipline-țintă pentru Evaluarea Națională.