Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, prin Facultatea de Inginerie în Limbi Străine, va organiza, în zilele de 5 și 6 martie, în campusul instituției de învățământ superior, prima ediție a evenimentului InternationalFEST 2025, un festival dedicat studiilor inginerești în limbi străine, diversității culturale și parteneriatelor internaționale.
Potrivit unui comunicat remis vineri AGERPRES, InternationalFEST este un eveniment care va reuni elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai comunității academice, diplomatice și de afaceri din toată lumea, pentru a celebra multiculturalismul, schimbul de idei și dezvoltarea globală.
Ediția din acest an subliniază legăturile între cultura academică românească și cele ale altor națiuni, având ca invitați de onoare Ambasada Franței în România și partenerii francofoni ai universității, afirmă organizatorii.
‘InternationalFEST reprezintă o platformă importantă pentru Politehnica București. Într-o eră a globalizării, evenimentele de acest tip sunt esențiale pentru promovarea diversității, schimbului de cunoștințe și consolidarea colaborărilor internaționale. Participanții nu doar că vor învăța despre culturile lumii, dar vor explora și modalitățile prin care educația globală le poate deschide oportunități profesionale pe plan internațional. Ne dorim ca acest festival să fie o punte de legătură între viitorii lideri ai lumii și comunitatea academică din România, o oportunitate pentru toți de a contribui activ la formarea unui viitor sustenabil și inovativ’, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București, citat în comunicat.
Evenimentul care se va desfășura pe parcursul a două zile va include o serie de activități culturale, sesiuni educaționale, evenimente interactive și expoziții de tehnologie, care vor încuraja schimbul de idei între participanți.
Studenții din diverse colțuri ale lumii vor prezenta tradițiile lor, vor discuta despre experiențele lor academice și vor împărtăși perspective asupra modului în care educația internațională contribuie la dezvoltarea personală și profesională.
Conform organizatorilor, prima ediție InternationalFEST aduce în prim-plan parteneriatele academice dintre Franța și România, oportunitățile de mobilitate internațională și bogăția patrimoniului cultural francez, marcând și un moment aniversar deosebit – Centenarul Institutului Francez din România.
Prin expoziția centenară adusă la festival, participanții vor avea ocazia să se lanseze într-o incursiune vizuală pentru a descoperi istoria și impactul acestei instituții emblematice care promovează limba și cultura franceză în România.
‘InternationalFEST nu este doar un eveniment cultural, ci un adevărat hub de colaborare între educație, inovație și dezvoltare internațională. Acesta este locul ideal pentru a construi punți între culturile din întreaga lume și de a pune bazele unor parteneriate globale în educație și cercetare. De asemenea, pentru studenții și tinerii profesioniști este o șansă de a înțelege mai bine cum educația internațională poate deschide uși spre cariere de succes în diverse colțuri ale lumii’, a adăugat Mihnea Costoiu.
InternationalFEST 2025 este dedicat atât studenților din România, cât și publicului interesat de schimburi culturale și educaționale.
Peste 15 ambasade și institute culturale vor fi reprezentate prin standuri interactive și expoziții dedicate care vor aduce în fața publicului tradiții, obiceiuri și gastronomie internațională.
De asemenea, peste 20 de corporații vor avea standuri de prezentare a celor mai interesante proiecte și produse tehnice, precum și a oportunităților internaționale pentru studenți.
Specialiști internaționali din domenii diverse vor susține sesiuni despre educația globală, carierele internaționale și tendințele tehnologice în 2025, cum ar fi provocările determinate de răspândirea pe cale largă a inteligenței artificiale sau dezbateri privind importanța sustenabilității.
‘Elevii și studenții vor face demonstrații de sisteme și aplicații menite să facă lumea mai bună, conform obiectivelor de dezvoltare durabilă ONU, în cadrul Concursului Regional de afișe științifice francofone, organizat cu AUF Asociația Universitară Francofonă și a Concursului National Hardcore Entrepreneur Hackathon’, se mai arată în comunicat.
Participanții vor avea ocazia de a interacționa cu profesioniști și reprezentanți a peste 20 de misiuni diplomatice din țara noastră, a instituțiilor educaționale de prestigiu din întreaga lume și ai mediului global de business, deschizând astfel oportunități de carieră internațională. AGERPRES(AS-redactor: Roberto Stan, editor: Mihai Simionescu, editor online: Adrian Dădârlat)